Следдипломно обучение

Програма за следдипломно обучение

Компанията Ралев Дентал АД периодично организира курсове за всички дентални лекари, орални и лицево - челюстни хирурзи, които биха искали да повишат своята квалификация във всяка една област от денталната медицина. Периодично каним лектори от цял свят, тъй като бихме желали да осигурим колкото е възможно повече информация за всички колеги от страната. Според нашия екип именно това е пътят за усъвършенстване на всеки дентален лекар - с кратки интензивни курсове в различните области на зъболечението и медицината изобщо. Малко колеги имат възможност да отсъстват продължително, за да завършат класическите университетски програми за специализация. Които между другото изобщо не са и евтини! Поради това и много търговски компании се опитват да бъдат максимално полезни за своите настоящи и бъдещи клиенти, както се опитва и нашият екип.

Следващата научна проява на Ралев Дентал АД ще бъде отново насочена към имплантологията. Производителят на зъбни импланти Необиотех през последните няколко години въведе в клиничната практика голям брой иновативни продукти, поради което нашият следващ семинар ще бъде ориентиран основно към продуктите на Необиотех. Очаквайте в близко бъдеще да бъде обявена датата на семинара, а мястото на провеждането му ще бъде в Япония или САЩ. Според преценката на нашия екип един двудневен семинар е възможно да предостави много голямо количество полезна научна информация дори и за един начинаещ зъболекар без никакъв клиничен опит в областта на имплантологията. След посещението на такава научна проява всеки колега е възможно да започне самостоятелна работа върху по-елементарни клинични случаи с постепенно натрупване на практически опит и непрекъснато самоусъвършенстване.

Д-р Венцеслав Ралев и д-р Йонг - Ку Хоо по време на семинара на Необиотех в Истанбул през месец април 2024 година

Отляво надясно - д-р Венцеслав Ралев, д-р Йонг Ку Хоо и Ким Ин Хо - по това време главен изпълнителен директор на компанията Необиотех. Снимката е направена през месец март 2017 година по време на изложението на дентални материали и апаратура в град Кьолн - Федерална Република Германия. Ясно се различава националността - очевидно е кой е българин и кой - кореец, но българо - корейската дружба се укрепва все повече и повече. Следва да се има предвид и че компанията Ралев Дентал е вносител на продуктите на Необиотех от 2010 година.

Д-р Хоо и Ким Ин Хо по време на семинар в Сеул през далечната 2013 година

Д-р Хоо и д-р Ралев по време на официалната вечеря на същия семинар

Д-р Ралев, д-р Хоо и зъболекар от Полша по време на семинара в Истанбул през 2024 година

Професор Ричард Лезунгброк (вляво) и д-р Пламен Бързашки (вдясно) по време на семинар на остров Джеджу също през 2013 година. Професор Лезунгброк е основен лектор на компанията Необиотех. Разработките му са основно в областта на протезирането върху зъбни импланти. Колегата има огромен клиничен опит в изработката на различни протезни конструкции върху импланти - предвид демографската ситуация в Южна Корея и неговата голяма известност.

Д-р Майкъл Песис от Израел - един от ключовите лектори на Ралев Дентал АД, който изнесе двудневен семинар края на месец ноември 2023 година в град София. Всъщност лекторът е роден в бившата съветска република Молдова през 1982 година. Родителите му емигрират в Израел когато Майкъл е на осем години. През 2007 година завършва следване по медицина в университета в Тел Авив, а през 2011 година - по дентална медицина. Интересното е че в Израел спецаислността лицево - челюстна хирургия изисква единствено магистърска програма по стоматология - което е голямо улеснение за всеки желаещ да специализира. В цяла Европа се изисква или магистратура по медицина, или дори и допълнителна такава по дентална медицина - което създава много големи затруднения за всички. 

Георги Стоев - икономист, председател на платформата за дигитална трансформация на традиционните индустрии Trakia.Тech и съосновател на Industry Watch. Вярва, че естествената глупост е по-опасна от изкуствения интелект.

За записвания и повече информация можете да се обръщате към нас на електронна поща ralev_dental@abv.bg, ceo@ralev-dental.bg, office@ralev-dental.bg, help@ralev-dental.bg, support@ralev-dental.bg

Информация за предстоящите научни прояви се дава и на телефони 0700 1 5252, 032 250606, 0888 646003

Д-р Мари - Софи Катц - основен лектор на семинара през месец ноември 2022 година

Професор Франк Хьолцле - водещ специалист в областта на имплантологията и лицево - челюстната хирургия в Европа и света. Работи основно в областта на микросъдовата хирургия; по-малко в областта на имплантологията, тъй като квалификацията му доста надвишава всичко, което се изисква за поставяне на зъбни импланти и за протезирането върху тях. Все пак има някои разработки за методите за затваряне на оро-антрални фистули, които са рядко, но доста неприятно усложнение в имплантологията.

Доцент Николай Сапунджиев - гост - лектор на семинара на Ралев Дентал АД през месец юни - 2020 година. Доц. Сапунджиев има много голям опит в областта на ендоскопията на параназалните кухини; ендоскопията на горночелюстния синус е граничната област между специалностите УНГ и лицево - челюстна хирургия. Доц. Сапунджиев е началник на клиниката по УНГ - болести към УМБАЛ "Света Марина" в град Варна. През 2015 година д-р Ралев изнасяше презентация на тема растежни фактори и плазма на годишен семинар на Българското Пародонтологично Общество и именно там се срещна с доц. Сапунджиев, който отлично владее немски език и е завършил своето образование и специалност във Федерална Република Германия.

Информация за град Сеул    Информация за Южна Корея    Прочетете тук повече за зъбните импланти...    Синус лифтинг    Периимплантит

Д-р Йонг - Ку Хоо и д-р Морис Салама - снимки от предишни семинари. Д-р Морис Салама е чест гост - лектор на семинарите на Neobiotech и използва активно продуктите на команията - въпреки че е консултант на друга имплантатна система. Д-р Йонг Ку Хоо е основателят на компанията Neobiotech и е въвел в практиката всички продукти, които се произвеждат в момента - SLA kit, SCA kit, GBR kit, имплантатните серии IS1, IS2 active, IS3 и много други. В началото компанията се ръководи от д-р Хоо в качеството му на изпълнителен директор, впоследствие той се оттегля от икономическия отдел на Neobiotech и заема позицията Chief Scientific Officer - главен мениджър по иновациите. След известно време поради различни проблеми в управлението на компанията д-р Хоо отново се връща на позиция изпълнителен директор, която позиция взема и в момента. В лични разговори д-р Хоо е споделял че въпреки икономическия успех на Neobiotech и впечатляващия ръст в продажбите на компанията икономиката не е неговото поле за изява - там той не се чувства комфортно. По образование той е дентален лекар и се чувства най-добре когато работи в устата на пациента и когато измисля иновации, улесняващи работата на неговите колеги и подобряващи качеството на живот на пациента.

Снимка от семинара на Ралев Дентал АД през месец ноември 2018 - на тема концентрирани растежни фактори с лектор д-р Елефтерия Глиарми - Гърция. Това беше един от най-успешните семинари, организирани до момента - представени бяха центрофугите на Silfradent - Италия, методите за добив на автогенни филъри с помощта на апарата APAG, както и различните техники на инжектиране на автоложната плазма и филър, произведен от собствената кръв на пациента. Бяха проведени клинични демонстрации на различните методи за регенерация на кожата и подкожните тъкани.

За записвания и повече информация можете да се обръщате към нас на електронна поща ralev_dental@abv.bg, ceo@ralev-dental.bg, office@ralev-dental.bg, help@ralev-dental.bg, support@ralev-dental.bg

Информация за предстоящите научни прояви се дава и на телефони 0700 1 5252, 032 250606, 0888 646003

Зъболекар в Пловдив    Кариес    Ендодонтия    Ецване    Информация за композитите    Лицево - челюстна хирургия    Асептика    Обща анестезия

Д-р Тимо Паберит - Естония

Д-р Тимо Паберит - гост - лектор на един от най-успешните семинари на Ралев Дентал АД - месец февруари 2016 година. Д-р Паберит е роден в Естония и до ден днешен работи там. Известно време е работил и в Швеция и Финландия. Има голям опит с приложението на увеличителна техника в областта на имплантологията - повдигане на пода на горночелюстния синус, основно по закрит метод, с помощта на микроскоп. Това е един от малкото имплантолози в света, които поставят зъбни импланти с помощта на кофердам. В кръга на шегата д-р Ситнов и д-р Ралев на един семинар по естетична стоматология обсъждаха дали някой ентусиаст някъде по света поставя и зъбни импланти с кофердам; оказа се че такъв ентусиаст съществува и че дори ще бъде лектор на семинара на Ралев Дентал АД през месец март 2016 година! Семинарът беше посетен от 95 зъболекари от цялата страна.

Плазма, богата на растежни фактори    Богата на тромбоцити плазма

Д-р Хасан Магайре и д-р Тамер Талеб - гост-лектори на семинара на Ралев Дентал АД през месец декември 2016 година. Д-р Хасан Магайре е атрактивен лектор, с който д-р Ралев се запозна на конгрес в Македония през лятото на 2016 година. Интересен факт е че д-р Магайре, д-р Венцеслав Ралев и д-р Тимо Паберит са родени през 1976 година. Д-р Магайре е роден в Кралство Йордания, а практикува в Кралство Великобритания. Негов близък приятел е д-р Тамер Талеб, който на семинара през декември 2016 година изнесе презентация на тема фасети. Д-р Талеб практикува в Йордания и Дубай - Обединените Арабски Емирства. И двамата лектори се оказаха изключително прецизни, с голямо внимание към детайла в техните области.

Проф. Йоанис Георгопулос - също гост - лектор на семинара през месец декември 2016. Професор Георгопулос е разработил свой иновативен метод за повдигане на пода на горночелюстния синус с помощта на концентрирани растежни фактори. Методът е сравнително атравматичен, не изисква поставянето на изкуствена кост и технически се изпълнява много лесно. Единственият недостатък е че натоварването на зъбните импланти по този метод се извършва на много късен етап, около 9 - 12 месеца след поставянето на вътрекостната част на зъбните импланти - имплантатната платформа. Доста колеги от България определено не проявиха особено доверие към метода на проф. Георгопулос, тъй като по този начин повдигането на синусовия под изглежда прекалено лесно - предстои в бъдеще да се натрупа повече статистически доказателствен материал за процента на успеваемост и количеството новообразувана костна тъкан.

Снимка от предишен семинар - колеги от град София, Варна и Силистра, а именно д-р Иван Иванов, д-р Желязко Атанасов, д-р Евгени Нейков и д-р Борислава Златева - от ляво надясно. През есента на 2013 година голяма група зъболекари от България посети годишния конгрес на производителя на зъбни импланти в Сеул. През следващите няколко години тези посещения се превърнаха в традиция и към настоящия момент в страната почти няма зъболекар, който да поставя зъбни импланти и да не е посещавал семинар по имплантология в Южна Корея. Страната все повече се оформя като център за развитието на специалността - и то не само на имплантологията в частност, но и за всички медицински изделия като цяло.

Снимка на част от посетителите на семинара през октомври 2013 година. Традиционно семинарите на Neobiotech се посещават от много колеги от Близкия Изток, Средния Изток и Индия. От една страна се пътува изключително лесно от Иран до Сеул - полетът трае около 5 часа, а от Лос Анжелос до Сеул се пътува около 13 часа. От друга страна, хората от азиатските държави изпитват огромен респект към всеки продукт, произведен в Южна Корея и Япония - вероятно защото тези държави са жив пример за възможността да станеш лидер в световен мащаб независимо от това къде си роден и къде си получил образованието си. Икономически погледнато, Япония и Южна Корея нямат никакви природни ресурси, но са водещи икономики в света - единствено благодарение на иновации и развойна дейност във всяка една област от човешкото познание. Като посещаемост и мащаб научните прояви в Южна Корея са несравними с тези в Република България. Това е напълно разбираемо предвид демографските показатели на двете държави - Южна Корея има население от 49 милиона при площ на страната, която е по-малка от тази на България. Освен това страната е един от петте най-големи износителя в света, поради което има огромна мрежа от контакти с партньорски компании от пет континента. При една локална научна проява в България за успех се смята събирането на 100 участници; при семинар в Корея редовно се включват по 1500 - 1600 души. Място за сравнение просто няма.

Четиримата лектори от семинара на Ралев Дентал АД, който се проведе през месец май - 2017 година. Отляво надясно - д-р Анико Бакос (Унгария), д-р Самюъл Уекнайн (САЩ), проф. Мауро Лабанка (Италия) и д-р Неделчо Ситнов (България). Семинарът се проведе в град София, в Интер Експо Център, а снимки от проявата можете да видите на тази секция от нашия сайт... Д-р Анико Бокос представи различни методи за апликация на дермални филъри, д-р Уекнайн - нанокерамичните възстановителни материали DRM, професор Лабанка - различни иновации от областта на имплантологията и оралната хирургия, а д-р Ситнов - методи за триизмерно планиране и поставяне на импланти с хирургичен водач.

Ендодонтски пили СМА - Франция    Монофазен адитивен силикон    Ортодонтия    Зъбни импланти    Базални импланти    Синуслифт    Зъболекар

Винаги семинарите са съпроводени от богата културна програма, която цели да популяризира корейската култура по цял свят. Освен това при всяко едно посещение на чуждестранни групи в Южна Корея организаторите на семинарите водят всички свои гости в архитектурни резервати, традиционни села (които не са функциониращи, а са превърнати в музеи), дворци от минали времена и други исторически забележителности. Поради отдалечеността на Южна Корея от България и Европа този сблъсък с различна история и култура представлява голям интерес за всички зъболекари, които посещават научните прояви.

Научна кариера на д-р Венцеслав Ралев

Сеул през нощта - тази снимка е направена в квартал Gangnam, за който се пее в песента Gangnam Style на рапъра Psy. Всъщност Gang на корейски означава река; Nam означава юг, което от своя страна значи че Gangnam се превежда като "Южно от реката". Това е новата част на Сеул - разположена е южно от река Han, която е една огромна река, с няколко пъти по-голям дебит от река Дунав. Икономисти с чувство за хумор говорят в пресата за икономическото чудо на река Хан - продължителен ръст на брутния вътрешен продукт на Южна Корея с по 10 % годишно за период от 30 години. Северно от реката е разположен така нареченият Downtown - старата част от града, където се намира президентският дворец, някои исторически забележителности и телевизионната кула. Икономическият център на града обаче е в южната част - Gangnam.

Д-р Бойко Чандрев от Благоевград се снима на полицейски мотоциклет. Снимката на д-р Чандрев стана повод за различни социологически анализи, коментари и закачки на живо по кръчмите и в социалните мрежи. Дали полицаите използваха мотоциклета като туристическа атракция или просто проявиха известна толерантност към чуждестранните туристи, като ги оставиха да се снимат без забележки? Вероятно и от двете по много. Ситуацията повдига множество неудобни въпроси за народопсихологията на различните етноси; остава открит въпросът какво би се случило, ако незнаен чужденец се снима на полицейски мотор в София по време на протестите против управлението на Бойко Борисов в София през 2020 година. 

Снимки и описания на вече проведени научни прояви:

Снимка от семинара на Боровец - декември 2012. Това беше първият по-голям научен конгрес, организиран от Ралев Дентал АД. До момента компанията организираше само регионални лекции с по-слаба посещаемост; идването на д-р Хоо обаче постави началото на една по-активна дейност по отношение на повишаването на квалификацията на всички колеги, които имат желание да се развиват в областта на зъбопротезната имплантология. След това организацията на такива семинари стана традиция, като през някои години се организираха дори по три големи научни прояви годишно - в резултат на което в момента в България почти няма дентален лекар, който да се интересува от зъбни импланти и да не е посещавал проявите на Ралев Дентал АД.

Снимка на семинара в София през месец март 2014 година - лектор отново беше д-р Кент Хуанг, който работи в Лос Анжелис и е един от ключовите лектори на Neobiotech. Около две години след това, през лятото на 2016 година, д-р Хуанг беше и един от лекторите на годишния симпозиум в Лос Анжелис - САЩ - все пак семинарът се проведе на две пресечки от неговата собствена дентална клиника в града.

Снимка от семинара на остров Джеджу - месец април 2013 година. тляво надясно - д-р Венцеслав Ралев, проф. Ричард Лезунгброк, д-р Йонг-Ку Хоо, д-р Пламен Бързашки (Чепеларе) и д-р Христо Антонов (Горна Оряховица). При посещението на семинара на остров Джеджу българската група беше най-голяма - състоеше се от 32 зъболекари. От Китайската Народна Република участниците бяха трима. Предвид разликата в мащабите, а и в разстоянията (все пак остров Джеджу е отдалечен на 9500 километра от България, а Китай е близо), това беше един впечатляващ брой участници за всички организатори на научната проява. Семинарът, който беше организиран в Сеул шест години след това, през есента на 2019 година, беше посетен от 350 дентални лекари от Китай и от осем от България - логично и закономерно нещата се подредиха спрямо демографската ситуация. Така или иначе обаче, през 2019 година имплантатната система на Neobiotech вече отдавна беше номер едно по продажби в България!

За записвания и повече информация можете да се обръщате към нас на електронна поща ralev_dental@abv.bg, ceo@ralev-dental.bg

Информация за предстоящите научни прояви се дава и на телефони 0700 1 5252, 032 250606, 0888 646003. Все още отпечатваме хартиени брошури с обява за предстоящите семинари, но с оглед опазването на околната среда вече се ориентираме предимно към електронни информационни средства. Въпреки че потреблението на хартия в световен мащаб все повече се увеличава, Ралев Дентал АД се опитва да бъде една социално отговорна компания и да намали доколкото е възможно приложението на хартиени информационни вносители. Освен че се унищожават повече дървета, при отпечатването на хартиени брошури силно се замърсява околната среда вторично. Тези брошури рано или късно се изхвърлят някъде, хартията се разгражда сравнително бавно, а и печатарските мастила не са най-екологичните химични продукти. Поради това молим всички наши клиенти за извинение в случай че понякога се проявяваме като нагли спамъри и непрекъснато изпращаме непоискани електронни съобщения за предстоящи научни прояви. Посещението на една уеб-страница е доброволен акт от страна на един човек, но получаването на спам не винаги е приятно...   

www.dentalimplants.bg    www.neobiotech.dental    www.dentium.dental    www.ralev.bg    www.maxillofacial-bg.com    www.bg-dentist.com

www.ralev-dental.bg    Горночелюстен синус    www.bg-dentist.com    Лечение на зъби при деца

Д-р Хоо води лекция по време на семинара в Боровец - декември 2012. Към настоящия момент това е може би най-успешният семинар, организиран от Ралев Дентал някога. Д-р Хоо се прояви като изключително мотивиран и упорит лектор, какъвто до момента нашата компания не беше имала. Дали това се дължи на специфичната образователна система на Южна Корея или на факта че д-р Хоо е основател на Необиотех и следователно представя своя собствен продукт, който е разработил сам и се опитва да наложи в цял свят? Вероятно причината за високата мотивация на лектора се крие и в двата фактора, а вероятно и в други, за които не можем и да предположим че съществуват. Във всеки случай лектори, които са външни лица за компании - производители, са били винаги много по-слабо мотивирани и са предоставяли много по-малко количество специализирана информация пред аудиторията. Презентациите винаги приключват по-рано - час или дори два часа преди обявения край. Обратно, д-р Хоо планираше да приключи в 18:30 часа в неделя след обяд, а приключи в 19:40. Излишно е да споменаваме че залата беше полупразна - единствено най-големите ентусиасти от българските дентални лекари останаха да слушат лекции в неделя вече, при положение че трябва да шофират 4 или 5 часа след това до собствените си градове. Двамата членове на екипа на Необиотех, които са на снимката горе, бяха през цялото време изпънати като струни - което е разбираемо предвид силно изразената субординация в източноазиатските компании. Социалният им живот за двата дни на семинара беше сведен до нула - нямаше хора, посещения на дискотеки и пиене на бира след работа. При посещения на изложения и семинари без началници и изпълнителни директори ситуацията е коренно различна.

Д-р Атанас Панчев, д-р Кент Хуанг и д-р Венцеслав Ралев по време на семинара в София през месец март 2014

Проф. Луиджи Родела и д-р Венцеслав Ралев - месец март 2014 година, град София, лекция по регенеративна медицина

Участниците на семинара в София през месец март 2014

Програма за следдипломно обучение