Дермални филъри

През 2015 година Ралев Дентал АД започна внос на дермални филъри, произведени от компанията Miromed - Италия. Всички филъри на компанията са на база хиалуронова киселина - както е известно, това е един от основните компоненти на съединителната тъкан при човека и бозайниците. Тя осигурява устойчивостта на кожата и задържа нейната форма. Дефицитът на хиалуронова киселина води до отслабване на кожата, поява на бръчки и дефекти. Концентрацията на хиалуронова киселина с течение на годините има тенденция да намалява - това се дължи най-вече на наличието на ензими - хиалуронидази, които ускоряват разграждането на хиалуроновата киселина.

В областта на козметиката хиалуроновата киселина намира много широко приложение от дълго време. Първоначално се е прилагала линеарна хиалуронова киселина - под формата на филър за инжектиране или на крем за намазване. Тази линеарна форма обаче се разгражда много бързо; поради това производителите са синтезирали хиалуронова киселина под формата на кръстосани вериги. Тези вериги са свързани с напречни ковалентни връзки и формират триизмерна мрежа, която мрежа е много по-устойчива на действието на хиалуронидазите. Колкото са повече напречните връзки, толкова е по-устойчива мрежата от хиалуронова киселина - съответно филърът запазва ефекта си по-дълго време.

Продуктът на Miromed е предназначен за дермално инжектиране с цел корекция на повърхностни или дълбоки бръчки; също за увеличаване на обема на меките тъкани (устни, скули и бузи), за преоформяне на контурите на лицето, както и за реконструктивни цели - запълване на хлътнали белези, нехирургична ринопластика. Резултатът е много естествен и се вижда непосредствено след манипулацията; има бърз лифтинг ефект благодарение на подобряването на еластичността на кожата, както и на хидрофилността на филъра - това спомага за подобряване на обема на тъканите. Резорбцията на продукта се осъществява след период от 6 - 8 месеца, след което инжектирането може да бъде повторено. Продуктът е биологично поносим, има много ниска концентрация на ендотоксини и е апирогенен. Бактериалният ендотоксин се съдържа в концентрация под 0.5 единици на милилитър, което напълно отговаря на нормите на европейската фармакопея за инжекционни продукти. Продуктът е напълно синтетичен, не се използват никакви суровини от животински произход при неговото производство. Произвежда се при изцяло стерилни условия, не се стерилизира термично, при което се избягва частичното разграждане на хиалуроновата киселина. Молекулното тегло на киселината е 2.4 - 4.0 мегадалтона, а рН - 6.00 - 7.00. За повече информация можете да посетите уеб-страницата на производителя - www.befiller.com

BeFiller се предлага в три концентрации, като всички спринцовки съдържат по 1 милилитър хиалуронова киселина

Официален вносител за страната е Ралев Дентал АД. Можете да поръчате своя дермален филър на телефони 032 250606, 0700 1 52 52 или на електронна поща ralev_dental@abv.bg. Цената на една спринцовка от филъра на Miromed е 150 лева. Уеб-сайтът на производителя е www.befiller.com Освен това Ралев Дентал АД предлага и хиалуронова киселина на друг производител - търговската марка на продукта е Mona Lisa, а производителят - Genoss - Южна Корея. За повече информация можете да посетите уеб-сайта на компанията - www.genoss.com. Цената на една спринцовка от продукта на корейската компания е 100 лева за обем от 1 милилитър.

www.dentalimplants.bg    www.ralev-dental.com    www.maxillofacial-bg.com    www.ralev.bg    www.oralsurgery.bg    www.bg-tourinfo.com    www.ralev-dental.net

Ако сте пациент и желаете апликация на филър, можете да си запишете час за безплатна консултация и преглед в нашата дентална практика на телефон 032 642056

Цената за апликация на филър на двете устни общо е 250 лева

Адреса на нашата дентална практика можете да видите тук...

Възможно е и запазване на час за консултация по електронна поща на адрес ralev@dentist.bg, help@ralev-dental.bg, office@ralev-dental.bg

  Не се извършва продажба на спринцовки с филъри на лица без медицинско образование!

Пациентка, която подлежи на апликация на дермален филър

Същата пациентка след апликация на филъра. Винаги се аплицира минимално количество, тъй като филърите са силно хигроскопични - задържат течности и това понякога става причина за подуване след около 2 или 3 дни. Колкото е по-висок вискозитетът на филъра, толкова по-голяма е задръжката на тъканни течности около него. Поради това филъри с концентрация 6 mg/ml не са удачни за апликация в областта на устните. Те задържат голямо количество течност и водят до много силен постоперативен оток.  В същото време препаратът с висока концентрация дава изключително добър резултат при дълбоко инжектиране в зигоматичната област и назолабиалните гънки - особено на трети - четвърти постоперативен ден, когато задръжката на течности е особено силно изразена. Тогава се стига до изглаждане на всички бръчки, опъване и подмладяване на кожата, което се въприема изключително добре от пациента.

Българският имплантологичен портал    Синус лифтинг    Избелване на зъби    Зъбни импланти    Лицево - челюстна хирургия    Пирин планина

Устни след апликация на филъра - вижда се леко подуване над горната устна

Същият клиничен случай, заснет с различно осветление

Дермални бръчици около долния клепач, изпълнени с хиалуронова киселина. Там кожата е съвсем тънка и поради това филърът трябва да се аплицира в съвсем минимални количества. Освен това трябва да се използва хиалуронова киселина във възможно най-ниската концентрация - при Be Filler тя е 20 mg/ml.

Какви са техниките за инжектиране на филъри? Описани са няколко различни вида според хода на иглата. Общото при всички тях е необходимостта да се аспирира преди да се апилицира филърът, тъй като попадането на филър в съда е едно от най-неприятните и опасни усложнения. То води до разкъсване на съда, локални хематоми с цветовете на дъгата и (в най-лошия случай) емболия с капчици от филъра. Обикновено емболията преминава без съществени клинични симпотми, но следва да се има предвид че поставянето на филър е чисто козметична, а не лечебна манипулация и при всички случаи е по-добре да не води до неприятни усложнения.

Инжектиране на филър на единично място в мезодермата. По този начин се създава депо от филъра, което се резорбира доста по-бавно - ефектът е траен. Проблем е образуването на уплътнения и бучици, което при тази техника е сравнително често. Трудно се постига и симетрия с контралатералната област в организма.

Техника на инжектиране със спираловиден ход на иглата. В центъра на депото се инжектира едно основно количество и след това постепенно със спираловиден ход се инжектира още филър в периферията, като с отдалечаването от центъра в тъканите има все по-малко и по-малко хиалуронова киселина. При тази техника се образуват по-малко бучици и уплътнения, но технически изпълнението е доста по-трудно. По-голяма е и вероятността от разкъсване на някои участъци от съединителната тъкан, което е съпроводено с болка и забавен оздравителен процес; понякога се разкъсват и съдове и се формират кръвонасядания.

Техника на инжектиране на филъра в множество депа по малко количество. Това е техниката, която в Дентална Практика Ралев Дентал АД се използва най-често. Технически техниката се изпълнява много лесно, дава предвидими резултати и минимални усложнения. Освен това меките тъкани, изпълнени с филър по този начин изглеждат максимално естествено и естетично. Недостатък е обаче по-бързата резорбция на филъра - между депата по-бързо прорастват кръвоносни съдове, навлизат клетки и започва резорбция. Освен това на някои места молекулите на хиаулороновата киселина са разпръснати под формата на дантела и това още повече увеличава скоростта на стопяване. Обратно, при плътни и единични отлагания скоростта на резорбция се забавя значително и резултатът е доста по-траен. Недостатък на техниката са и множеството убождания, които са необходими за получаването на такива депа.

Техника на ветрилообразно инжектиране. При нея всичко се извършва както е описано по-горе с единствената разлика че убождането е едно, а иглата навлиза в тъканите в различна посока под формата на ветрило. При такава техника много често може да се стигне до разкъсване на влакната на съединителната тъкан, при което се получава болка и теглене след манипулацията. Предимство е единичното убождане на тъканите, при което рискът от инфекция е минимален.

Горна устна на пациентка след апликация на филър. Въпросната пациентка пожела контурът на устната (така нареченият Купидонов лък - според древногръцката митология) да бъде изразен по-силно. Това се получава при инжектиране на хиалуроновата киселина двустранно приблизително в средата на двете половини на устната; в областта на хлътването на дъгата по медианната линия не се инжектира нищо. По този начин двете половини на устната изпъкват максимално.

Всички дермални филъри е добре да се поставят от квалифициран медицински персонал - дерматолози, дентални лекари, общи хирурзи или всеки, който има интерес към областта и е завършил съответен квалификационен курс. Не е добра идея манипулацията да се извършва от козметици, тъй като както всяка инвазивна манипулация и поставянето на филът е свързано с рискове. Описани са различни неочаквани реакции и странични ефекти, които могат да бъдат следните:

Зъболекар в Пловдив

Ако сте дентален лекар, дерматолог или медик с друга специалност, поръчайте сега своята опаковка филър на телефон 032 250606 или 0700 1 52 52. Приемат се поръчки по електронна поща на адрес ralev_dental@abv.bg, office@ralev-dental.bg и support@ralev-dental.bg. Не се извършва продажба на филъри на лица без медицинско образование, така е възможно при поръчка да ви бъде изискано копие от диплома за завършено висше образование или удостоверение за регистрация на практика в РЗИ. Ако желаете, посетете нашия следващ семинар, почти винаги има поканен лектор за филъри и естетична медицина. Повече информация за семинарите ни можете да прочетете тук...

Дентална практика в град Пловдив

Пациентка с уголемена горна устна. Виждат се единични капки кръв от вътрешната страна на устната. Това се дължи на използвания от оператора специфичен метод на инжектиране - с достъп от вътрешната страна на устната, при което се избягват оцветяванията на устната вследствие кръвонасядания. При такава техника на инжектиране дори и да се спука кръвоносен съд, това се случва в невидимата област на устната и няма козметичен дефект след манипулацията.