Дермални филъри

През 2015 година Ралев Дентал АД започна внос на дермални филъри, произведени от компанията Miromed - Италия. Всички филъри на компанията са на база хиалуронова киселина - както е известно, това е един от основните компоненти на съединителната тъкан при човека и бозайниците. Тя осигурява устойчивостта на кожата и задържа нейната форма. Дефицитът на хиалуронова киселина води до отслабване на кожата, поява на бръчки и дефекти. Концентрацията на хиалуронова киселина с течение на годините има тенденция да намалява - това се дължи най-вече на наличието на ензими - хиалуронидази, които ускоряват разграждането на хиалуроновата киселина.

В областта на козметиката хиалуроновата киселина намира много широко приложение от дълго време. Първоначално се е прилагала линеарна хиалуронова киселина - под формата на филър за инжектиране или на крем за намазване. Тази линеарна форма обаче се разгражда много бързо; поради това производителите са синтезирали хиалуронова киселина под формата на кръстосани вериги. Тези вериги са свързани с напречни ковалентни връзки и формират триизмерна мрежа, която мрежа е много по-устойчива на действието на хиалуронидазите. Колкото са повече напречните връзки, толкова е по-устойчива мрежата от хиалуронова киселина - съответно филърът запазва ефекта си по-дълго време.

Продуктът на Miromed е предназначен за дермално инжектиране с цел корекция на повърхностни или дълбоки бръчки; също за увеличаване на обема на меките тъкани (устни, скули и бузи), за преоформяне на контурите на лицето, както и за реконструктивни цели - запълване на хлътнали белези, нехирургична ринопластика. Резултатът е много естествен и се вижда непосредствено след манипулацията; има бърз лифтинг ефект благодарение на подобряването на еластичността на кожата, както и на хидрофилността на филъра - това спомага за подобряване на обема на тъканите. Резорбцията на продукта се осъществява след период от 6 - 8 месеца, след което инжектирането може да бъде повторено. Продуктът е биологично поносим, има много ниска концентрация на ендотоксини и е апирогенен. Бактериалният ендотоксин се съдържа в концентрация под 0.5 единици на милилитър, което напълно отговаря на нормите на европейската фармакопея за инжекционни продукти. Продуктът е напълно синтетичен, не се използват никакви суровини от животински произход при неговото производство. Произвежда се при изцяло стерилни условия, не се стерилизира термично, при което се избягва частичното разграждане на хиалуроновата киселина. Молекулното тегло на киселината е 2.4 - 4.0 мегадалтона, а рН - 6.00 - 7.00.

BeFiller се предлага в три концентрации, като всички спринцовки съдържат по 1 милилитър хиалуронова киселина

Официален вносител за страната е Ралев Дентал АД. Можете да поръчате своя дермален филър на телефони 032 250606, 0700 1 52 52 или на електронна поща ralev_dental@abv.bg.